OBAVIJEST O DALJNJEM RADU PROGRAMA “ZAŽELI”

Društvo za usmjeravanje gospodarskih aktivnosti

OBAVIJEST O DALJNJEM RADU PROGRAMA “ZAŽELI”

Poštovani,

S obzirom na izvanrednu situaciju s epidemijom COVID-19, obavještavamo da naše djelatnice zaposlene na programu „Zaželi“ u sklopu projekta ”Žene zajedno – za bolju budućnost naše zajednice” i dalje pružaju usluge za starije, nemoćne i osobe u nepovoljnom položaju, ali s izmijenjenim uputama rada.

 Prema sugestiji i naputku Ministarstva rada i mirovinskog sustava radnice više ne ulaze u kuće krajnjih korisnika nego komunikaciju prema istima obavljaju iz svojih domova telefonski te im po potrebi dostavljaju kućanske potrepštine, hranu i lijekove. Na području Grada Donjeg Miholjca, Općine Marijanci i Općine Magadenovac imamo 160 krajnjih korisnika te se projektni tim brine osigurati svu neophodnu pomoć s posebnim naglaskom na sigurnost krajnjih korisnika i zaposlenica.

Usluge koje nastavljamo vršiti su:

dostava osnovnih životnih potrepština i/ili lijekova do kućnog praga, odnosno razgovor s krajnjim korisnikom u svrhu psihosocijalne pomoći.

Sve usluge pružaju se ISKLJUČIVO na siguran način:

  • U obilazak krajnjeg korisnika ide se obavezno koristeći zaštitnu opremu (maska, rukavice).
  • Prilikom kontakta na vrata krajnjeg korisnika naše djelatnice obavezne su držati propisani minimalni razmak.
  • Prilikom posjeta krajnjem korisniku koji se u pravilu odvija najduže 5 minuta, prikupljamo informacije vezano uz potrepštine potrebne za život istog.
  • Vodi se evidencija o posjeti krajnjeg korisnika, vremenu i mjestu posjete te vrsti dobivene usluge.

Ovim putem pozivamo sve STARIJE OSOBE koje spadaju u rizičnu skupinu ranjivosti od virusa COVID-19 da ostanu u svojim domovima te da se pridržavaju uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu kako bi zaštitili sebe i druge oko sebe.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge DUGA.

Odgovori

Izbornik

Discover more from DUGA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading