OBAVIJEST O DALJNJEM RADU PROGRAMA “ZAŽELI”

Društvo za usmjeravanje gospodarskih aktivnosti

OBAVIJEST O DALJNJEM RADU PROGRAMA “ZAŽELI”

Poštovani,

S obzirom na izvanrednu situaciju s epidemijom COVID-19, obavještavamo da naše djelatnice zaposlene na programu „Zaželi“ u sklopu projekta ”Žene zajedno – za bolju budućnost naše zajednice” i dalje pružaju usluge za starije, nemoćne i osobe u nepovoljnom položaju, ali s izmijenjenim uputama rada.

 Prema sugestiji i naputku Ministarstva rada i mirovinskog sustava radnice više ne ulaze u kuće krajnjih korisnika nego komunikaciju prema istima obavljaju iz svojih domova telefonski te im po potrebi dostavljaju kućanske potrepštine, hranu i lijekove. Na području Grada Donjeg Miholjca, Općine Marijanci i Općine Magadenovac imamo 160 krajnjih korisnika te se projektni tim brine osigurati svu neophodnu pomoć s posebnim naglaskom na sigurnost krajnjih korisnika i zaposlenica.

Usluge koje nastavljamo vršiti su:

dostava osnovnih životnih potrepština i/ili lijekova do kućnog praga, odnosno razgovor s krajnjim korisnikom u svrhu psihosocijalne pomoći.

Sve usluge pružaju se ISKLJUČIVO na siguran način:

  • U obilazak krajnjeg korisnika ide se obavezno koristeći zaštitnu opremu (maska, rukavice).
  • Prilikom kontakta na vrata krajnjeg korisnika naše djelatnice obavezne su držati propisani minimalni razmak.
  • Prilikom posjeta krajnjem korisniku koji se u pravilu odvija najduže 5 minuta, prikupljamo informacije vezano uz potrepštine potrebne za život istog.
  • Vodi se evidencija o posjeti krajnjeg korisnika, vremenu i mjestu posjete te vrsti dobivene usluge.

Ovim putem pozivamo sve STARIJE OSOBE koje spadaju u rizičnu skupinu ranjivosti od virusa COVID-19 da ostanu u svojim domovima te da se pridržavaju uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu kako bi zaštitili sebe i druge oko sebe.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge DUGA.

Odgovori

Izbornik