Uvodna konferencija projekta Zaželi – faza II

Društvo za usmjeravanje gospodarskih aktivnosti

Uvodna konferencija projekta Zaželi – faza II

Grad Donji MIholjac je dana 26. ožujka 2021 organizirao uvodnu konferenciju projekta ZAŽELI II – ŽENE ZAJEDNO – ZA BOLJU BUDUĆNOST NAŠE ZAJEDNICE (kodni broj UP.02.1.1.13.0347). 

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Ukupna vrijednost projekta je 3.388.180,00 kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske  (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Partneri projekta su Općina Marijanci, Općina Magadenovac, Udruga DUGA, Centar za socijalnu skrb Donji Miholjac te Hrvatski zavod za zapošljavanje-Regionalni ured Osijek.

Trajanje projekta je 15 mjeseci, odnosno od siječnja 2021. do travnja 2022. godine. Provodi se na području Grada Donji Miholjac, Općine Marijanci te Općine Mgadenovac. Zaposleno je 38 žena koje tijekom 12 mjeseci obilaze 228 krajnjih korisnika kojima su kroz isti period osigurana sredstva za osobnu higijenu.

Na projektu osigurana su sredstva za program dodatnog obrazovanja za 13 radnica, koje po završetku istog stječu javnu ispravu te na taj način postaju konkurentnije na tržištu rada nakon izlaska iz projekta.

Svaka zaposlena žena pruža potporu i podršku za šest krajnjih korisnika. Aktivnosti koje zaposlena žena obavlja su sljedeće pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava, pružanje podrške kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

http://www.esf.hr/

https://strukturnifondovi.hr/

 

Odgovori

Izbornik

Discover more from DUGA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading