ZAŽELI – faza II

Društvo za usmjeravanje gospodarskih aktivnosti

PRIJAVA KRAJNJIH KORISNIKA

Grad Donji Miholjac potpisao je dana 05.01.2021. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt  ”ZAŽELI 2 – žene zajedno – za bolju budućnost naše zajednice”   vrijedan 3.388.180,00 kuna. Projekt financira EU sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru otvorenog Poziva za dodjelu EU bespovratnih sredstava „Zaželi-Program zapošljavanja žena“.

Nositelj projekta je Grad Donji Miholjac, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Osijek, Centar za socijalnu skrb Donji Miholjac, Općina Magadenovac, Općina Marijanci i DUGA Društvo za usmjeravanje gospodarskih aktivnosti.

Cilj projekta je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva 38 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 228 krajnjih korisnika.

Projekt se provodi ukupno 15 mjeseci. Provedbom projekta zapošljavamo 38 nezaposlenih žena s područja Grada Donjeg Miholjca, Općine Magadenovac i Općine Marijanci. Novozaposlene žene pružaju podršku i pomoć u kući za 228 korisnika, a riječ je o starijim osobama i nemoćnim osobama. Ciljanoj skupini nezaposlenih žena omogućuje se i dodatno obrazovanje, odnosno osposobljavanje kako bi stekle znanja i vještine kojima će biti konkurentnije na tržištu rada.

Dana 20. siječnja 2021. godine potpisani su ugovori sa novozaposlenim ženama te je započela provedba projektnih aktivnosti. 

Kontakt osoba za više informacija: Andrija Herbst, voditelj projekta.

Udruga DUGA- Društvo za usmjeravanje gospodarskih aktivnosti

Industrijska zona Janjevci 21

31540 Donji Miholjac

Za više informacija o samom projektu pogledajte na službenoj internetskoj stranici: http://miholjac.eu/zazeli-faza-2/

Izbornik