Održana uvodna konferencija projekta IMIS

Društvo za usmjeravanje gospodarskih aktivnosti

Održana uvodna konferencija projekta IMIS

6. srpnja 2021. potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt IMIS – Integracija “NEET” mladih izvan sustava vrijedan 895.119,00 kuna. Projekt se financira EU sredstvima iz Inicijative za zapošljavanje mladih u financijskom razdoblju 2014. – 2020., Europskog socijalnog fonda u okviru otvorenog Poziva za dodjelu EU bespovratnih sredstava “Pronađi me!” – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu.

Nositelj projekta je Udruga DUGA, a partneri na projektu su Grad Donji Miholjac, Pučko otvoreno učilište Auto moto centar Nova Gradiška i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Osijek.

Cilj projekta je osiguravanje pristupa neaktivnim mladim osobama tržištu rada te osnaživanje mladih osoba za aktivno sudjelovanje na tržištu rada provedbom aktivnosti obrazovanja i mentorstva.

Pripadnici ciljane skupine steći će dodatne kompetencije te će ih se osnažiti kako bi bili konkurentniji na tržištu rada. Projektom se želi podići svijest javnosti o mladim osobama u dobi od 15-29 godina koje su neaktivne te im omogućiti verificirane programe obrazovanja.

20. kolovoza 2021. održana je uvodna konferencija na kojoj je voditeljica projekta predstavila projekt i pozvala sve zainteresirane mlade osobe između 15 i 29 godina da se prijave za sudjelovanje u verificiranim programima.

Osobe koje mogu sudjelovati u obrazovanju su sve nezaposlene mlade osobe u dobi od 15 do 29 godina, ukoliko se već ne obrazuju i ne osposobljavaju te nisu prijavljene na Hrvatski zavod za zapošljavanje u periodu od prethodna 4 mjeseca od početka osposobljavanja.

Projekt će se provoditi ukupno šesnaest mjeseci. Provedbom će se omogućiti obrazovanje 30 osoba i to u verificiranim programima: Program ubrzanih stjecanja kvalifikacija za zanimanje profesionalni vozač za prijevoz tereta, Program za Voditelja OPG-a i Program učenja stranih jezika.

Kontakt osobe za više informacija su voditeljica projekta Ivana Marić Špoljarić i asistent voditelja projekta Marko Majdenić.

Za više informacija o projektu i prijavi za sudjelovanje potražite na: duga.hr/imis

Odgovori

Izbornik

Discover more from DUGA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading