Započela provedba projekta “RESPECT”

Društvo za usmjeravanje gospodarskih aktivnosti

Započela provedba projekta “RESPECT”

27.srpnja 2015. godine, Ministar rada i mirovinskoga sustava prof. dr. sc. Mirando Mrsić s ravnateljicom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankicom Paun Jarallah, svečano je potpisao i uručio ugovor Općini Magadenovac u okviru otvorenog poziva „Jačanje socijalnog dijaloga – faza II“.

Općini Magadenovac, zajedno sa partnerima, gradom Donjem Miholjcem i udrugom ”Duga”, društvom za usmjeravanje gospodarskih aktivnosti, dodijeljeno je 585.680,00 kn za projekt ”RESPECT”- Povjerenjem do socijalnog dijaloga. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. kojem je strateški cilj unaprjeđenje učinkovitosti radne snage, razvoj ljudskog kapitala i jačanje socijalne uključenosti u Republici Hrvatskoj.

Projektom “RESPECT” pokrenut će se socijalni dijalog na lokalnoj razini. Projektom će se educirati 15 članova lokalnog Gospodarskog socijalnog vijeća i 60 članova Organizacija civilnog društva radi povećanja učinkovitosti i održivosti socijalnog dijaloga, aktivnog i odgovornog sudjelovanja građana u zajednici i unapređenja njihovih kompetencija. Predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci, a konačan cilj je osnivanje Gospodarsko socijalnog vijeća na području Grada Donjeg Miholjca te susjednih općina.

respect postpis ugovora

Odgovori

Izbornik