Održali smo edukaciju i informiranje

Društvo za usmjeravanje gospodarskih aktivnosti

Održali smo edukaciju i informiranje

28. listopada 2022. u dvoracu Mailath Donji Miholjac u sklopu projekta “IMIS – Integracija “NEET” mladih izvan sustava” održano je informiranje o kretanjima na tržištu rada te edukaciju razvoja poduzetničkih vještina i aktivnosti razvoja poslovnih ideja.

Prisutne je uvodno pozdravio gradonačelnik Grada Donjeg Miholjca gospodin Goran Aladić te se ujedno obratio ispred partnera u projektu. Pohvalio je inicijativu i zaželio je u budućnosti provedbu i više ovakvih projekata kojima nastojimo pomoći mladima kako bi postali konkurentniji na tržištu rada jer upravo se ovakvim prekvalifikacijama može brzo i efikasno odgovoriti na potrebe tržišta.

Hrvatski zavod za zapošljavanje kao projektni partner proveo je informiranje o stanju na tržištu rada i stvarnim potrebama te su nam ujedno predstavili mjere aktivne politike zapošljavanja i mogućnosti koje se nude poduzetnicima i svima onima koji to žele tek postati. Poduzetničke potporne institucije Poduzetnički inkubator Osvit i Miholjački poduzetnički centar LRA su zatim održali s krajnjim korisnicima projekta radionicu u svrhu razvoja poduzetničkih vještina i razvoja poslovnih ideja te su ujedno predstavili mogućnosti koje se nude mladim poduzetnicima u našem poduzetničkom ekosistemu.

Na radionici su sudjelovale NEET osobe koje smo pronašli u sklopu projekta, educirali ih i aktivirali kako bi se uključili na tržište rada te postali konkurentniji prilikom pronalaska posla. Također smo neke potaknuli na razmišljanje o pokretanju vlastite poslovne ideje.

Do sada smo uspjeli 25 osoba uključiti u verificirane programe obrazovanja, a namjeravamo produljiti projekt za narednih 6 mjeseci te dodati i još jedan dodatni program obrazovanja kako bi NEET osobama pružili odgovarajuću edukaciju koja je potrebna na tržištu.

Tako ćemo do kraja projekta provesti verificirane programe za:

  • Voditelja EU projekata,
  • VoditeljaOPG-a,
  • Profesionalnog vozača,
  • Njemački jezik (A1 do B1) te
  • Rukovatelja viličarem u skladišnom prostoru

Do sada su nam se uspjele zaposliti 4 osobe što je veliki uspjeh i pokazatelj da smo išli u dobrom smjeru prilikom provedbe projekta i njegovih aktivnosti.

Odgovori

Izbornik

Discover more from DUGA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading