Hitno su potrebni voditelji projekata koje će financirati EU fondovi – želiš li i ti BESPLATNO postati jedan od njih?

Društvo za usmjeravanje gospodarskih aktivnosti

Hitno su potrebni voditelji projekata koje će financirati EU fondovi – želiš li i ti BESPLATNO postati jedan od njih?

Hrvatska je prošle godine ušla u novo programsko razdoblje koje će trajati do 2027. godine do kada treba potrošiti oko 25 milijardi eura iz EU proračuna. No mnogi EU fondovi bit će aktivni u značajno kraćem razdoblju od tih 7 godina stoga su voditelji EU projekata potrebniji nego ikada.

Za uspješno realiziranje zamišljenih projekata potrebno je prvo biti svjestan ciljeva ulaganja kojima Europska unija želi realizirati svoju viziju Europe. Tako su u novom programskom razdoblju 2021. – 2027.  godine ciljevi ulaganja podijeljeni na 5 područja koja bi trebala dovesti do pametnije, zelenije, socijalnije i bolje povezane Europe koja je bliža građanima.

Konkretno:

Zelena Europa znači podržavanje prijelaza na gospodarstvo s malim udjelom ugljika, promicanje prilagodbe na klimatske promjene, prevencije opasnosti i upravljanja, očuvanje i zaštita okoliša te promicanje učinkovitosti resursa.

Pametna Europa odnosi se na jačanje istraživanja, tehnološkog razvoja i inovacija, poboljšanje pristupa informacijskih i komunikacijskim tehnologijama te njihova korištenja i kvalitete te poboljšanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća.

Socijalna Europa odnosi se na promicanje održivog i kvalitetnog zapošljavanja i podržavanje mobilnosti radne snage, promicanje društvene uključenosti i borbu protiv siromaštva i diskriminacije te ulaganje u obrazovanje, osposobljavanje i cjeloživotno učenje.

Bolje povezana Europa promiče održiv promet i poboljšanje mrežnih infrastruktura.

Europa bliža građanima znači poboljšanje učinkovitosti javne uprave.

Sad kad imaš na umu koji su konkretni ciljevi koje Europska unija želi postići u narednom razdoblju, lakše ćeš moći osmisliti i razviti ideju koja bi mogla dovesti do uspješnog financiranja tvog projekta u skladu s vizijom i očekivanjima onih koji omogućuju ta sredstva financiranja.

Zašto naučiti pisanje EU projekata umjesto plaćati druge za taj posao?

Ako trenutno i nemaš ideju za vlastiti projekt, znaš li da postajanjem voditeljem EU projekata možeš uz malo ulaganja ostvariti mnoge osobne i društvene benefite? Jedan od problema nedovoljnog povlačenja bespovratnih sredstava iz EU fondova upravo je manjak stručnog kadra obučenog za pripremu i provedbu EU projekata i zato je biti osoba kompetentna za to postalo jedno od najtraženijih zanimanja kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu.

Voditelji EU projekata obučeni su za rad u svim sektorima – od jedinica lokalne samouprave pa sve do rada u vlastitim ili tuđim tvrtkama. Osim toga, mogu se prijaviti i na brojne natječaje koje raspisuje Europska unija i druge međunarodne organizacije.

Ako se odlučiš pohađati edukaciju za voditelja EU projekta dobit ćeš kompetencije kao što su razlikovanje vrsta EU fondova i programa te primjenjivanje pravnih akata Europske unije. Naučit ćeš kako isplanirati elemente projekta, formulirati projektne ciljeve, izraditi proračun projekta te objasniti relevantnost i održivost projektnog prijedloga. Do kraja edukacije znat ćeš pripremiti i popuniti natječajnu dokumentaciju, provesti postupak nabave, provesti projekt u skladu s pravilima ugovora te vrednovati projekt i primijeniti mjere sigurnosti.

Ukratko, bit ćeš spreman i kompetentan provesti kvalitetan i uspješan projekt od početka do kraja i tako konkurirati na tržištu rada diljem Europske unije.

Dakle, kao osposobljen voditelj EU projekata imat ćeš mnogo prilika pokazati svoje sposobnosti i pronaći radno mjesto primjereno baš tebi. Osim toga, moći ćeš pomoći mnogim malim poduzetnicima da ostvare svoje ideje i omoguće sebi, svojim obiteljima i zaposlenicima sredstva za stabilan život.

Trenutno je jedan od najvećih prioriteta u Hrvatskoj usmjeriti se na izradu i provedbu kvalitetnih projekata, a voditelji EU projekata stručnjaci su specijalizirani upravo za to. Nakon stečenog znanja za posao voditelja EU projekata nema više govora o nezaposlenosti jer postaješ opremljen za provođenje vlastitih poslovnih ideja te se uklapaš u otvoreno tržište rada Europske unije.

Postoji samo nekoliko uvjeta za ovo besplatno obrazovanje. Jedan uvjet je dobna granica do 29 godina, a drugi uvjeti su da ste nezaposleni, niste prijavljeni na HZZ unazad 4 mjeseca i imate prebivalište na području Osječko-baranjske županije!

Prijave za edukaciju dostupne su na www.duga.hr, a dodatne informacije možete dobiti na brojeve 098/987-95-59 ili 097/611-82-77 te osobno u Auto školi Topolovec, A. Šenoe 11, Donji Miholjac.

Odgovori

Izbornik

Discover more from DUGA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading