Poziv na besplatan program učenja NJEMAČKOG JEZIKA

Društvo za usmjeravanje gospodarskih aktivnosti

Poziv na besplatan program učenja NJEMAČKOG JEZIKA

  • Osobe koje mogu sudjelovati u obrazovanju su sve nezaposlene mlade osobe u dobi od 15 do 29 godina, ukoliko se već ne obrazuju i ne osposobljavaju te je uvjet da nisu prijavljene na Hrvatski zavod za zapošljavanje u periodu od prethodna 4 mjeseca od početka osposobljavanja.

Projektom IMIS – Integracija “NEET” mladih izvan sustava omogućavamo bolji pristup neaktivnim mladim osobama (30 osoba) tržištu rada. Pripadnici ciljane skupine steći će dodatne kompetencije te će ih se osnažiti kako bi bili konkurentniji na tržištu rada.

Projektom želimo podići svijest javnosti o mladim osobama u dobi od 15-29 godina koje su neaktivne te im omogućiti verificirane programe obrazovanja.

Program učenja njemačkog jezika ovisno o interesu prema pristiglim prijavama:

Početni A1 = 140 nastavnih sati – Nakon završenog tečaja na A1 razumjet ćeš i i koristiti jednostavan vokabular koji se odnosi na tvoju neposrednu okolinu. Moći ćeš opisati gdje živiš i osobe koje poznaješ koristeći jednostavne jezične strukture te čitati vrlo jednostavne tekstove. To su, primjerice, kratki članci, vremenska prognoza, oglasi, plakati, katalozi i slično. Neće ti biti problem naručiti jelo u restoranu. Moći ćeš tražiti i dati informaciju o dolasku na neku lokaciju, naručiti se za pregled kod liječnika i slično. Bit će ti lako ispuniti obrazac svojim osobnim podacima ili napisati razglednicu.

Početni A2 = A1 + 280 nastavnih sati – Na tečaju A2 jezične razine ponovit ćeš i proširiti stečena znanja s A1 razine i usvojiti nove jezične strukture. Na kraju tečaja moći ćeš opisati svoju obitelj i druge ljude te svoje životne uvjete. Moći ćeš predstaviti svoje obrazovanje te svoje sadašnje ili prethodno radno mjesto. Uspješno ćeš pisati poruke elektronske pošte, primjerice moći ćeš zatražiti informacije o smještaju ili ga rezervirati, znat ćeš napisati jednostavno osobno pismo, npr. pismo zahvale. Bez zadrške ćeš sa stranim govornikom moći razmijeniti informacije o poznatim temama i aktivnostima te pronaći određenu informaciju u svakodnevnim pisanim materijalima (oglasi, prospekti, jelovnici, vozni redovi i slično).

Samostalni korisnici B1 = A1 + A2 + 280 nastavnih sati – Tečajevi na B1 razini omogućit će ti da razumiješ glavne misli standardnog razgovora vezanog za posao, školu, slobodno vrijeme i slično, kao i televizijske i radijske programe o aktualnim događajima ili temama od tvog osobnog i profesionalnog interesa. Razumjet ćeš tekstove koji su pisani običnim jezikom ili jezikom tvoje struke te u njima lako pronaći bitne informacije, a moći ćeš i napisati osvrt ili svoje mišljenje o širem rasponu tema. Lako ćeš komunicirati s izvornim ili drugim stranim govornicima u većini situacija koje se mogu pojaviti tijekom putovanja područjem na kojemu se taj jezik govori ili preseljenja u stranu zemlju. Moći ćeš se uključiti u razgovor o poznatim ili svakovnevnim temama (npr. obitelj, posao, putovanja i aktualnosti). Bez problema ćeš obrazložiti svoja stajališta i planove te ispričati priču, prepričati sadržaj knjige ili filma i opisati svoje reakcije.

Odgovori

Izbornik

Discover more from DUGA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading