Uvodna konferencija projekta RESPECT- Povjerenjem do socijalnog dijaloga

Društvo za usmjeravanje gospodarskih aktivnosti

Uvodna konferencija projekta RESPECT- Povjerenjem do socijalnog dijaloga

Dana 25. studenog 2015. godine, u Velikoj vijećnici dvorca Mailath održana je uvodna konferencija projekta RESPECT- Povjerenjem do socijalnog dijaloga. Vrijednost projekta je 585.680,00 kn, EU financira projekt sa čak 100% a predviđeno trajanje projekta je od 27. srpnja 2015. godine do 26. srpnja 2016. godine. Projekt provode Općina Magadenovac kao nositelj te udruga DUGA – Društvo za usmjeravanje gospodarskih aktivnosti i Grad Donji Miholjac. 

Projekt “RESPECT – Povjerenjem do socijalnog dijaloga” ima za cilj osnažiti sudionike u projektu radi povećanja učinkovitosti i održivosti socijalnog dijaloga kroz Gradsko socijalno vijeće u lokalnoj zajednici te razvoj i unapređenje kompetencija predstavnika organizacija civilnog društva radi aktivnog i odgovornog sudjelovanja u lokalnoj zajednici.

Projektom su predviđene četiri edukacije za sudionike GSV vezane za aktivnosti jačanja znanja i vještina za socijalni dijalog kako bi se stvorila kvalitetna podloga za kasnije djelovanje samog vijeća, a u planu su i radionice vezane za jačanje svijesti dionika o značaju civilnog društva i demokracije.

Uspostavljanje socijalnog dijaloga kao glavni cilj projekta

U svom uvodnom obraćanju okupljenima načelnik Općine Magadenovac Stjepan Živković istaknuo važnost ovog projekta, kao i uspostavljanje dijaloga među dionicima općenito.

S obzirom da su ciljne skupine jednice lokalne samouprave sa područja bivše Općine Donji Miholjac te Hrvatska udruga poslodavaca i sindikati kao predstavnici radnika, od ključne je važnosti uspostavljanje održivog tripartitnog partnerstva na ovom projektu koje će se uspješno nastaviti i po završetku projekta. Također, želim istaknuti i da vrlo bitan dio ciljne skupine čine organizacije civilnog društva, odnosno sami građani kroz razne udruge, zadruge i interesne skupine te će i oni biti pozvani da aktivno sudjeluju u radu Gospodarskog socijalnog vijeća,

istaknuo je Živković.

Uloga Gospodarskog socijalnog vijeća će biti savjetodavna, što znači da će njihova zadaća biti da identificiraju i predlože rješenja vezana za realni sektor.

istaknula je Ivana Marić, stručna suradnica na projektu za analitiku i strateško planiranje u predstavljanju projekta i  web stranice projekta.

U nastavku konferencije donesena je odluka o osnivanju Gospodarskog socijalnog vijeća te je Barbara Vrban, tehnička tajnica GSV vodila ovaj dio postupka, najavivši i prve radionice za članove GSV.

Odgovori

Izbornik

Discover more from DUGA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading